3-jarig programma
3-jarig programma

Jouw

SPRINGPLANK

naar een leven met pit

Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud en heb je een verstandelijke beperking of een andere cognitieve ondersteuningsnood? Dan is Brake-Out iets voor jou. In een traject van 3 jaar krijg je de kans om je vleugels te spreiden en de wereld te ontdekken. Daarnaast gaan we samen op zoek naar je talenten, die je helpen om je dromen te realiseren. Brake-Out verruimt ook je netwerk en vriendengroep. Want die droom waarmaken, dat doe je niet alleen.

3 jaar

2 DAGEN

per week

Als cursist neem je 2 dagen per week deel aan de activiteiten van Brake-Out, samen met zo’n tien andere jongeren. Je doet heel wat nieuwe ervaringen op en krijgt de kans om nieuwe rollen uit te proberen:  een job, vrijwilligerswerk, als lid van een vereniging. Je betekent iets voor anderen en maakt écht deel uit van de maatschappij. Tijdens de zomermaanden organiseren we twee inleefweken, waarin we samen onze grenzen verleggen. Elke cursist krijgt ook individuele ondersteuning.

NA 3 JAAR

Je hebt een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Je betekent iets voor anderen.

Je talent staat op de voorgrond.

Je staat stevig en veerkrachtig in je schoenen.

Je hebt het gevoel dat je erbij hoort.

Je hebt mensen rondom je die in jou geloven.

Je hebt al stappen gezet naar een eigen leven.

Waar kan ik terecht voor

BRAKE-OUT?

Brake-Out is actief in Gent, Leuven en Antwerpen. De komende jaren vindt het leerprogramma in heel Vlaanderen plaats. We werken hard om je binnenkort ook te kunnen verwelkomen in Brugge en Hasselt. De volgende groep cursisten start in september 2021. Momenteel zijn er nog plaatsen in de 5 steden, dus geef zeker een seintje als je interesse hebt.

Erkend door het

VAPH

Brake-out is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Dit wil zeggen dat je ook met je persoonsvolgend budget kan betalen voor de ondersteuning.

Julia in gras

PARTNERS

Konekt

Onze zusterorganisatie Konekt vzw heeft jarenlange expertise om jongeren het beste uit zichzelf te laten halen, om hen te begeleiden naar een krachtige toekomst. Konekt geeft het educatief programma van Brake-Out mee vorm en begeleidt een deel van de activiteiten.

Hogeschool Gent

Brake-Out zal wetenschappelijk aantonen welke impact het traject heeft op cursisten, hun netwerk en de maatschappij. Hiervoor werken we samen met de vakgroep Orthopedagogie E-QUAL van HoGent en Geert Van Hove van Universiteit Gent 

Luk Dewulf

Talentcoach Luk Dewulf onderzoekt samen met ons hoe de deelnemers optimaal vanuit hun talent kunnen werken. Hoe ze vaardigheden ontwikkelen en leren omgaan met datgene waarin ze niet goed zijn.

Autistem

De vzw Autistem geeft een stem aan personen met autisme. Ze biedt ook financiële ondersteuning aan enkele Brake-Out-cursisten die momenteel nog niet beschikken over een persoonsvolgend budget.

De Vlaamse Regering

Het departement Gelijke Kansen gelooft in onze missie. Omdat Brake-Out een antwoord biedt op de uitdagingen van het Vlaamse Gelijkekansenbeleid voor personen met een beperking, krijgen we de eerste drie jaar financiële ondersteuning.

Fonds Venture Philanthropy

Het fonds gaf ons de kans deze website te ontwikkelen en steunt ons zodat we het verhaal van Brake-Out ook aan een breed publiek kunnen vertellen. Waarvoor dank.

Bedrijven en verenigingen

Voor onze ervaringsgerichte activiteiten werken we samen met partners uit alle mogelijke hoeken van de maatschappij: kleine en grote bedrijven, musea, scholen, sportclubs, festivals, evenementen, lokale initiatieven…

Ontdek hier hoe jouw bedrijf of vereniging kan meewerken aan Brake-Out. Of hoe je ons financieel een duwtje in de rug kunt geven.

Ontdek je talenten en #brakeoutjekot deze zomer!Neem deel aan de quiz!