8 quarantainetips van onze Brake-Out cursisten

twee cursisten van Brake-Out Gent schrijven tips tegen de lockdown op een blad

Ook thuis zitten onze Brake-Outers niet stil. Weet jij niet meer hoe je de dagen kunt vullen? Geen nood… De cursisten van het tweede jaar in Gent geven je 8 tips tegen verveling!

 1. Blijven bewegen!
  Dat kan door te wandelen of te fietsen, maar evengoed in huis. Bijvoorbeeld door te dansen in je kamer. Juki volgt de dansfilmpjes van Platform-K op en blijft zo verder trainen als danser.
 2. Wees creatief
  Fabian is een gitaar aan het maken. Fien werkt veel in haar stickerboek en vindt ook kleuren een leuke ontspannende bezigheid.
 3. Deel je ervaringen via een vlog of een blog
  In een blog of vlog kan je vertellen of neerschrijven hoe het met je gaat, en je verhalen delen met vrienden en familie. Fien maakte een vlog voor de andere Brake-Outers en Luca werkt aan zijn eigen blog.
 4. Skypen, cammen, videobellen
  Charlotte Skypet met haar fitnessleraar en Anna videobelt met vrienden. Ook al kan je vrienden en familie niet in het echt zien, via Skype, Messenger, Whatsapp of andere kanalen kan je elkaar wel horen en zien via de computer of smartphone.
 5. Speel een spel (binnen, buiten of op de computer)
  Fabian is zot van Farmville en Candycrush. Charlotte speelt liever het klassieke Monopoly-bordspel. Luca doet soms een vragenspel met zijn gezin en bij goed weer speelt Fien kubb in de tuin.
 6. Ga wandelen of fietsen
  Nu het rustiger is in het verkeer, durft Anna op straat te fietsen met haar driewieler. Charlotte houdt van fietstochten op de tandem. Een tip van Luca: ga op zoek naar onbekende groene zones in je eigen buurt.
 7. Luister of speel muziek
  Fisseha luistert naar muziek om zich beter te voelen. Fabian speelt zelfgemaakte songs op de gitaar.
 8. Maak brieven en kaartjes
  Via brieven en kaartjes laat je mensen weten dat je aan hen denkt. Fien stuurde al post naar andere Brake-Outers. Luca speelt met het idee om een kaart te ontwerpen die je naar verschillende personen kan sturen.

 

BrakeOut Totaal nieuwe aanpak in Vlaanderen.

BrakeOut is een vernieuwend leerprogramma voor jongvolwassenen (18-30 jaar) met een cognitieve ondersteuningsnood (verstandelijke beperking en/of autisme). 3 jaar lang, 2 dagen per week gaan de cursisten op zoek naar hun talenten en naar wat ze zélf willen voor de toekomst. Ze stellen doelen, breiden hun netwerk uit en nemen een actieve rol op in de samenleving.

 

Vanaf september 2020 in Gent, Leuven, Antwerpen Hasselt en Brugge

In september gaan nieuwe eerstejaarsgroepen van start in Gent, Leuven, Antwerpen, Hasselt en Brugge.
De inschrijvingen en infogesprekken lopen.

Klik hier als je meer wil weten over het traject en/of een gesprek wil aanvragen

 

Ontdek je talenten en #brakeoutjekot deze zomer!Neem deel aan de quiz!