Brake-Out op bezoek bij Koningin Mathilde

www.franktoussaint.be, Koningin Mathilde Fonds, Prijsuitreiking van het KMF op het Koninklijk Paleis

Brake-Out cursisten Jochen en Caline mochten vorige week op audientië bij niemand minder dan Koningin Mathilde. Brake-Out is namelijk geselecteerd voor de Koningin Mathilde Prijs, voor ‘My Festival: van artiest tot portier.’ In dit project nemen onze cursisten een betekenisvolle rol op bij festivals. Deze zomer gaan ze aan de slag op Rijvers Festival.

Jochen: ``Het was een fantastische dag in mijn leven.``

Voor Jochen van Brake-Out Gent was het een hele speciale dag. Hij mocht niet enkel naar de uitreiking van de Koningin Mathilde Prijs, hij kreeg ook een tête-à-tête met onze koningin. “We hebben gepraat over wat Brake-Out gaat doen op het Rijversfestival. Ze was heel vriendelijk en zei dat ik het goed had gedaan.” Ook Caline van Brake-Out Leuven, een echte royalty-fan, had tijdens de receptie een fijn gesprekje met de koningin.

Een unieke ervaring voor vrijwilliger Joris

Omdat Brake-Out jongeren op verschillende manieren verbindt, mocht ook vrijwilliger Joris mee. Joris is net afgestudeerd als master in Gender en Diversiteit. Enkele maanden geleden zocht hij een warme organisatie met een hart voor mensen én met een collegiale teamsfeer. Zo kwam hij bij ons terecht. Ondertussen is Joris elders aan het werk, maar engageert hij zich op zijn vrije dag als vrijwilliger bij Brake-Out. Hij werkt onder andere mee aan het festivalproject. Op het paleis ondersteunde hij Jochen in zijn rol als woordvoerder van Brake-Out.

En de winnaar is...

Na het gesprek volgde de officiële uitreiking.  Uit de negentien projecten die steun ontvangen van het Koningin Mathildefonds, koos een jongerenjury de laureaat van de Koningin Mathildeprijs 2019. Niet Brake-Out ging met de hoofdprijs lopen, wel  Muzass vzw. Maar Jochen was niet teleurgesteld. “Ik ben blij voor Muzass, want het is een inclusief muziekatelier. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen met en zonder beperking kunnen er samen muziek maken. Super, toch.”

 

Studenten journalistiek van de Erasmushogeschool in Brussel volgden onze cursisten en maakten deze superleuke videoreportage. Bedankt!

Fotos: Frank Toussaint

Ontdek je talenten en #brakeoutjekot deze zomer!Neem deel aan de quiz!