“Ik ben zo blij dat Brake-Out is opgestart, ik zat in een dip maar heb nu zoveel zin in de toekomst”

Fien paardrijden

We ontmoeten Fien in een manège in West-Vlaanderen. Sinds een jaar komt ze hier wekelijks rijden op Quinto. “Het paard borstelen, opzadelen, rijden… in het begin vond ik dat moeilijk, maar elke week lukt het beter. Ik word minder snel nerveus wanneer Quinto tegensputtert en vraag niet meer voortdurend bevestiging aan mijn begeleidster Julie. Bezig zijn met Quinto en merken dat het lukt, geeft me zelfvertrouwen.”

Is dat ook waarom je deelneemt aan Brake-Out? Om meer zelfvertrouwen te krijgen?

“Dat is zeker een belangrijke motivatie. Nu blokkeer ik nog te snel wanneer iets niet meteen gaat, of wanneer ik een tegenslag heb. Ik wil steviger in mijn schoenen staan. Via Brake-Out hoop ik mijn talenten te ontdekken, zodat ik later iets kan doen wat ik écht wil doen. Het is mijn grote droom om zelfstandig te worden en een gezinnetje te vormen met iemand die mij graag ziet.“

Fien paardrijden
Fien paardrijden

Wat zou je gedaan hebben als Brake-Out niet op je pad was gekomen?

“Ik kon nog een paar jaar hetzelfde doen als nu: vrijwilligerswerk in de kleuterklas en misschien in het woonzorgcentrum. Voor de rest? Er zijn nauwelijks vooruitzichten voor jongeren zoals ik. Wij kunnen bijna nergens terecht om uit te zoeken wat we zouden willen en kunnen doen in ons leven. Daarom ben ik zo blij dat Brake-Out is opgestart. Ik zat echt in een dip, maar nu heb ik weer zin in de toekomst.”

Ontdek je talenten en #brakeoutjekot deze zomer!Neem deel aan de quiz!