Terugblik op de zomerweken. Bedankt vrijwilligers!

brake-out leuven doet vrijwilligerswerk op kamping kontact

Traditiegetrouw sloten de Brake-Outers het werkjaar af met een intensieve zomerweek in augustus. Door de coronamaatregelen was het af en toe improviseren , maar het resultaat mocht er zijn. Een dikke merci aan alle vrijwilligers die, elk vanuit hun talent, zorgden voor een upgrade van het programma.

 

Leuven: ik trek mijn plan

 

De Brake-Outers van Leuven werkten een week rond het thema ‘Ik trek mijn plan.’ De cursisten ging o.a. overnachten op Kamping Kontakt en werkten er mee als vrijwilliger. Meester-kok Flor en Miss proper Fien namen de jongeren mee op pad om te oefenen op naar de winkel gaan, lekkere recepten opzoeken en zelf eten maken. Ze poetsten het huid en deden de was… Fotograaf Soheil kwam super mooie foto’s maken op Kamping Kontakt. Durver Line maakte een mooi filmpje rond haar droom ‘alleen wonen’ en kwam dit persoonlijk voorstellen. Na de herfstvakantie zal Line vrijwilligerswerk doen bij Brake-Out Leuven. Welkom!

 

Gent: radio en performance

 

In Gent sloegen de eerstejaars en de tweedejaars van Brake-Out de handen in elkaar. Ze gingen samen twee uitdagingen aan: een radioshow in elkaar steken en een performance uitwerken. Radiotalent Manon zette zich met plezier als vrijwilliger in voor de radioshow. Samen met Brake-Outers Jochen, Thomas, Evelyn en Fisseha (en de hulp van Radio Quindo) stak ze een radioshow van een dik uur over cultuur in elkaar. Je kunt de show hier herbeluisteren. Als studente ortho liep Manon vorig schooljaar al stage bij Brake-Out. Geheel vrijwillig vergezelde ze ons nog 5 dagen in augustus.

 

Vrijwilliger Ariane bood tijdens de middag ontspannende activiteiten aan, van handmassage tot vilten en wandelingen. Creatieve maker Annelien ging met de cursisten in proces om een eigen performance te creëren. Na 3 dagen hard werken toonde iedereen zijn of haar creatie aan de rest van de groep. Om trots op te zijn. Annelien was vorig jaar stagiaire coach in Gent. Dit jaar werkt ze bij Brake-Out haar eindwerk rond visualiseren uit. Fotograaf Marc zorgde er zoals steeds weer voor toffe foto’s. Als vrijwilliger van het eerste uur kent hij het reilen en zeilen van Brake-Out als geen ander.

 

Antwerpen: alternatief plan door corona

 

De coaches van Brake-Out Antwerpen moesten hun plannen wat aanpassen door de strenge coronamaatregelen in ’t Stad. Het cursuslokaal staat namelijk in Borgerhout, dat in augustus een no-go zone was. Zo veel mogelijk buiten blijven was de boodschap. Alleen: er stond ook hevig onweer gepland. Grenzen verleggen en doorgaan zit in het Brake-Out-dna, en het werden 3 hele toffe dagen. De groep bezocht verschillende uithoeken van Antwerpen en deed aan broodnodige verbinding na die lange coronazomer. Er was een fotografieworkshop in de Zoo, waar het pinguinpaviljoen Vriesland de nodige verkoeling bracht. De Brake-Outers deden een uitdagende beeldenzoektocht in het Middelheimpark en gingen ontspannen op het strand van Sint-Anneke. De competitiebeesten? Die lieten het competitiefbeest in zich los tijdens een partij bowling.

 

Ook vrijwilliger worden bij Brake-Out?

 

Er zijn  8 verschillende Brake-Out groepen actief in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge. Om de werking van alle groepen vlot te laten lopen, zoeken we nog vrijwilligers om te helpen bij de dagelijkse werking. We zoeken nog vrijwilligers voor tijdelijke projecten én fotografen/cameralui die de cursisten op beeld willen vastleggen. Heb je zelf een idee voor een samenwerking? Laat het ons weten!
Lees meer op onze vrijwilligerspagina

 

Brake-Out cursisten gaan winkelen

Tijdens hun zomerweek gingen de Brake-Out-cursisten van Leuven winkelen. Nadien kookten ze hun eigen potje. Foto: Soheil

 

cursisten van Brake-Out Leuven doen vrijwilligerswerk op Kamping Kontakt

De cursisten werkten mee als vrijwilliger op Kamping Kontakt in Leuven. Foto: Soheil

 

Radio Quindo op bezoek bij Brake-Out Gent

Brake-Out cursisten Fisseha, Thomas, Evelyn en Jochen werken samen met Radio Quindo een professionele radiouitzending uit. Foto: Marc Beaucourt

 

Brake-Out Gent

Elke cursist werkt aan een deel van een grote performance, die op het einde van de zomerweek opgevoerd wordt. Foto: Marc Beaucourt

 

Brake-Out Gent vrijwilligers

Vrijwilliger Annelien gaat creatief aan de slag met cursist Charlotte. Foto: Marc Beaucourt

Ontdek je talenten en #brakeoutjekot deze zomer!Neem deel aan de quiz!